Cees Helder

Voor het eerst in de geschiedenis van Palazzo Amsterdam verwennen wij onze gasten met een viergangendiner van een drie Michelinsterrenchef. Cees Helder neemt dit seizoen de scepter over van Robert Kranenborg.

Cees' loopbaan

Al op jonge leeftijd ontdekte Cees dat hij een echte horecaman was. Hij werkte met veel plezier in diverse restaurants, zowel in de bediening als in de keuken. Zijn grootste talent bleek uiteindelijk te liggen in de keuken, waar hij snel furore maakte. Als chef-kok behaalde hij in twee restaurants een Michelinster. Uiteindelijk kwam Cees terecht in verschillende managementfuncties bij Bilderberg. Ook hier voelde hij zich als een vis in het water – volgens Cees zijn management en horeca onlosmakelijk met elkaar verbonden. In 1986 begon hij in Rotterdam restaurant Parkheuvel, dat onder zijn leiding als eerste restaurant in Nederland drie Michelinsterren in de wacht sleepte. In 2006 verkocht hij Parkheuvel om het, in ieder geval tijdelijk, wat rustiger aan te gaan doen.

Cees Helder Academie

En tijdelijk was het, want het duurde niet lang voor hij werd benoemd tot voorzitter van Les Patrons Cuisiniers. Ook is Cees nauw betrokken bij het in 2007 opgerichte Vereniging Les Amis Gastronomiques (VLAG), een club die zich inzet voor het behoud van het ambachtelijke restaurateursvak. Daarnaast werd hij in 2006 gevraagd om mee te helpen met een nieuw initiatief: de Cees Helder Academie. Hier wordt voor het eerst in Nederland de opleiding Gastronomisch ondernemer gegeven.

Eerder chef-kok van Palazzo Rotterdam

Natuurlijk kon ook een culinaire comeback niet uitblijven. Met Cees’ aanstelling als chef bij Palazzo Rotterdam afgelopen seizoen, was die comeback een feit. Komend seizoen zal Cees een fantastisch viergangenmenu samenstellen voor de gasten van Palazzo Amsterdam. Samen met de wervelende, drieëeenhalf uur durende show vormen Cees’ culinaire hoogstandjes de hoofdingrediënten van een weergaloze avond uit.